Meander in de Gete brengt het water dichter bij de mensen in Orsmaal

30 mei 2022 | 19u05 | Gepost door christian.henn…
Deze weide wordt Geteparkje in Orsmaal

De gemeente werkt samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en Regionaal landschap Zuid-Hageland vzw aan de ontwikkeling van een nieuw parkje in Orsmaal. Aan de oevers van de Kleine Gete, tussen de Derde Regiment Lansiersstraat en de Sint-Truidensesteenweg, wordt een weide omgevormd tot een publiek toegankelijk park met ruime aandacht voor de waterloop.

“Door de aanleg van een meander, of een kronkel in de Kleine Gete komt het water dichter bij de mensen. Er zullen ook wel trappen komen waardoor men kan pootje baden. Op dit ogenblik loopt de Gete daar rechtdoor. De Gete loopt onder de molen door en de koker zorgt soms voor opstopping en dus wateroverlast. De Gete heeft een zijarm die bij dezelfde werken meer opengemaakt wordt zodat de wateroverlast wordt bestreden”, zegt burgemeester Marc Wijnants.

De gemeente heeft voor de inrichting van het parkje een weide gekocht, met de bedoeling dat de mensen daar samenkomen om te barbecuen en dies meer. Op maandag 20 juni wordt een samenkomst met de bewoners georganiseerd. Ze komen om 19.30 uur samen aan de onverharde zijweg van de Derde Regiment Lansiersstraat, tussen huisnummers 37 en 39. De bedoeling is dat de mensen daar ideeën kunnen geven over de inrichting van het park.

Lees meer over