Linter wint stappenclash voor Zoutleeuw en Landen

2 november 2022 | 13u46 | Gepost door christian.henn…
Marc Wijnants en Jonas Michiels zijn fier op de trofee

Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw,  gingen van 15  september tot 25 oktober de strijd tegen elkaar aan in een stappenclash. Logo Oost-Brabant  organiseerde deze clash in functie van het project ’10 000 stappen’. Linter won  de strijd in zuidoost Hageland.

Linter ging er als een speer vandoor en diepte de voorsprong stelselmatig uit. Zoutleeuw werd mooi tweede en Landen strandt op een verdienstelijke derde plaats. In totaal werden er 28.653.016 stappen gezet. Het gemiddeld aantal stappen per dag bij de deelnemers bedroeg 9.500 stappen. Samen met de vijf gemeenten werd er 20.058 kilometer  afgelegd, dat is ongeveer een halve cirkel rond de aarde.

Linter mag de wisseltrofee één jaar laten pronken in het gemeentehuis. Burgemeester Marc Wijnants is trots op deze prestatie. “Hoewel wij minder inwoners hebben dan bijvoorbeeld stad Landen slaagden we er toch in om heel wat mensen te mobiliseren om mee te stappen. Zelf heb ik ook mijn steentje bijgedragen door dagelijks 10.000 stappen te halen”

“Deze editie legden de inwoners van Linter samen een 8.700 kilometer af. Een heel mooi resultaat De trofee krijgt een mooie, zichtbare plaats in het gemeentehuis en we zijn niet van plan deze volgend jaar af te geven, “aldus Jonas Michiels, schepen van Sport in Linter

Lees meer over