Gemeente bouwt volgend jaar sport- en cultuurcomplex in Drieslinter: kostprijs 10 miljoen euro

Zo zal het complex eruit zien

De gemeente Linter bouwt volgend voorjaar een nieuw sport- en cultuurcomplex aan de Molenweg in Drieslinter. De aanzet hiervoor werd al 7 jaar geleden gegeven toen de gemeente alle voetbalclubs een charter liet ondertekenen om tot een fusie te komen. In ruil zou er een nieuwe centrale site komen, niet alleen voor voetbal, maar ook voor cultuur. De bouw komt er en er wordt gehoopt de site in gebruik te nemen tegen de zomer 2024.

“Het huidige voetbalterrein aan de Molenweg moet weg omdat het in bouwzone ligt. Het nieuwe complex komt erachter. De nodige gronden werden hiervoor verworven. Voorlopig wordt 10 miljoen euro als voorlopige kostprijs vooropgesteld, maar we weten niet wat de prijzen gaan doen. Wij hebben goede hoop dat de prijzen tegen volgend jaar gaan zakken”, zegt burgemeester Marc Wijnants (CD&V).

Lees verder onder het plan van de site

Plan van het complex in Linter
Het plan van de site in Drieslinter

Op zoek naar naam

Op dit ogenblik zoekt de gemeente nog een nieuwe naam voor het complex. “We willen die naam niet specifiek aan Drieslinter binden, maar hij moet verbonden zijn met de hele gemeente. Voorlopig blijven we de naam ‘sport- en cultuurcomplex’ gebruiken”, aldus de burgemeester.

In het nieuwe complex is dus niet alleen plaats voor voetbal en sport. Via een foyer wordt de nieuwe voetbalkantine gescheiden van de cultuurzaal. Die laatste zal beschikken over een uitschuifbare tribune, die plaats biedt aan ongeveer 200 mensen. Daarvoor kunnen nog eens stoelen geplaatst worden voor een 100-tal personen. Er zijn twee voetbalterreinen voorzien in natuurgras en één in kunstgras, terreinen voor de jeugd, padel, beach volley en basket.

Lees meer over