Facebook geeft zich gewonnen, politieke pagina uit Linter wordt nu toch gepubliceerd

De oude pagina van facebook
Bij Open Vld in Linter zijn ze blij want na ruim een jaar strijd halen ze hun slag thuis. Facebook haalde hun pagina offline maar na veel vijven en zessen geeft de sociale mediareus nu toe en mag de pagina online. "Twee dagen na de publicatie van ons recent persbericht over de Amerikaanse censuur in de Belgische politiek is Facebook gezwicht. Niet alleen de oude pagina, maar ook de nieuwe van Open Vld-Linter werd uit de ban gehaald’, zegt fractieleider Eddy Ladang.

Het gevecht met de sociale mediareus begon op 7 augustus 2020, toen de originele pagina (foto) van Open Vld-Linter offline werd gehaald, zonder duidelijke reden. "De pagina bevatte geen gewelddadige beelden, grof taalgebruik of andere inbreuken, maar werd genadeloos en zonder verdere uitleg verwijderd", legt Ladang uit.

Een jaar lang probeerde hij en andere leden van zijn partij tevergeefs in contact te komen met de verantwoordelijken van Facebook. "We probeerden het zowel vanuit de lokale afdeling als vanuit het nationaal partijbestuur, zonder resultaat. Uiteindelijk maakten we op 1 augustus 2021 een nieuwe pagina aan maar ook die werd, zowat meteen, offline gezet door hen."

Daarop reageerden de politici met een persbericht en dat deed blijkbaar stof opwaaien. "Waar een aanvechten in eerste instantie nog stuitte op het standaardbericht, volgde nu: “Hoi, we hebben je beroep onderzocht en je pagina Open Vld-Linter is gepubliceerd. Dit betekent dat deze nu door iedereen kan worden bekeken.  Het Facebook-team”, besluit Ladang opgelucht 

Lees meer over