Dwars door de Getevallei met Relax & Run en daarna naar de optredens

8 juli 2022 | 13u43 | Gepost door christian.henn…
Bij de start van Relax & Run

Op zondag 17 juli organiseert de gemeente Linter voor de zesde keer Relax & Run. Een evenement dat in de voormiddag uit een ochtendjogging van zes of tien kilometer bestaat en in de namiddag van optredens aan het gemeentehuis. Dit jaar wordt de start van de loop gegeven in Drieslinter en wordt de hele Getevallei ontdekt.

Oorspronkelijk zag Relax & Run het licht als een Hagelands plattelandsproject dat via het LEADER Hageland+-programma op steun van de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en Europa kon rekenen. De gemeente Linter besloot om door te gaan met het succesvolle evenement.

“Dit jaar laten we onze joggers de Grote Getevallei ontdekken met onder meer de spectaculaire hangbrug, de Golden Geet, de Getedraak met dinoafmetingen en nog veel meer. Voorts lopen de deelnemers nog langs het Waterhof, de Geensmolen, het ’s Hertogenhof, en rustoord Sorgvliet. Onderweg kunnen de lopers genieten van originele animatie en bij tropische temperaturen van een drankpauze”,  zegt medeorganisator Wim Sprimont.

Lees verder onder de foto

De voorstelling van het programma Linter
De voorstelling van de Relax & Run 2022

Busvervoer naar Drieslinter

Omdat Relax & Run dit jaar voor de start van de loop in deelgemeente Drieslinter neerstrijkt, wordt er dit jaar vanuit Orsmaal busvervoer voorzien naar de vertrekplaats. Op tijd aanwezig zijn aan het gemeentehuis is dus de boodschap, want het startschot wordt gegeven om 10 uur.

Het muzikale gedeelte met optredens van bands aan het gemeentehuis zal in de namiddag voor alle bezoekers nog steeds gratis zijn. In de namiddag trapt het Hagelands fanfareorkest met swingende popmuziek en filmmuziek het festivalgedeelte af en Edje Ska & The Pilchard sluiten af. Relax & Run denkt ook aan de Linterse verenigingen, want zij kunnen tijdens het evenement jaarlijks hun clubkas spijzen.

Info en inschrijving op www.linter.be

Lees meer over