Bruno Buteneers schrijft en regisseert komische luisterstukken over metalband

24 november 2022 | 11u04 | Gepost door christian.henn…
Bruno Buteneers en de stemacteurs

Podcasts zijn razend populair. De makers vertellen een verhaal op een creatieve manier en de luisteraars hebben de vrijheid om ze te beluisteren wanneer ze maar willen. Daarom schreef en regisseerde Bruno Buteneers uit Linter een gloednieuwe radio of audio sitcom: ‘De Laatste Tournee’, nieuw en uniek in het Vlaamse audiolandschap.

Hiermee brengt Bruno het populaire televisieformaat, namelijk de sitcom, van televisie naar audio. De komische luisterstukken gaan over de dagelijkse belevenissen van metalband ‘Optic Nerve’. “Een band zonder succes, maar met schulden. Wat steeds leidt tot veel gekibbel in knotsgekke situaties. De ietwat cynische Benny vreest zijn leven te hebben vergooid, door het najagen van de muzikale droom, en wil met de band stoppen. Voor de ietwat naïeve zanger en gitarist Domingo is het glas altijd half vol. Drummer Frank worstelt met een groot geheim en net dan duikt Anaïs op. Zij wil graag de band managen”, zo vertelt Bruno

De stemmen worden ingesproken door: stemacteur Thomas Cordie, comedian Johnny Trash,  Lennart Lemmens en Sara Arnauts.

Een wrede god

Het Vlaamse audiolandschap met tal van interessante podcasts, luisterboeken of grappige audioverhalen voor kinderen wordt nu dus uitgebreid met deze audio sitcom. Uniek, want alleen in het verleden werden er al wel eens door radiozenders luisterstukjes gemaakt. De titel van iedere aflevering van ‘De Laatste Tournee’ is een al dan niet fictieve stad of gemeente van A tot Z. Een volledige reeks zal dus idealiter uit 26 afleveringen bestaan.

“Als sitcom schrijver ben je eigenlijk een soort van wrede god”,vertelt besluit Bruno, “Je kan je personages nooit te lang gelukkig laten zijn. Ze moeten steeds in de problemen komen. Als ze er toch zelf uit komen, dan moet je nieuwe problemen voor ze vinden of het is niet grappig.”

De eerste drie afleveringen zijn alvast gratis te beluisteren via alle gekende kanalen als Spotify, Apple, Google, Soundcloud…

Lees meer over