Waterlek zorgt voor problemen in Stationsstraat in Landen: "Wegdek had kunnen inzakken"

waterlek

In de Stationsstraat in Landen werd donderdagavond vastgesteld dat er ergens een waterlek onder het wegdek aanwezig is maar voorlopig is de precieze oorsprong ervan nog niet gevonden. “Gelukkig zijn we er op tijd bij want op termijn riskeerde het wegdek in te zakken”, zegt burgemeester Gino Debroux (L’anders).

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Video: Gino Debroux

Door het lek ontstond er een onderspoeling van het wegdek, zeg maar water dat eronder doorstroomt waardoor de stabiliteit van het wegdek op termijn in het gedrang kan komen.

“Het lek is er wellicht al langer. Mensen hoorden water stromen en er was een kleine verzakking. Op basis daarvan hebben we Fluvius en De Watergroep gevraagd om een onderzoek te starten. Er zou ergens een aanzienlijk lek aanwezig zijn maar dat is dus nog niet gevonden. Gelukkig hebben we ingegrepen want als we dat niet hadden gedaan had er wellicht op een dag een wagen of vrachtwagen door het wegdek gezakt. De hinder die we vandaag ondervinden zorgt ervoor dat we erger voorkomen voor ieders veiligheid”, zegt Debroux.

De burgemeester volgt, samen met schepen van Openbare Werken Gerty Lintermans (cd&v), de situatie op de voet op. “We hopen dat de oorsprong snel gevonden wordt en het probleem snel kan worden opgelost”, zegt Lintermans nog. 

In afwachting mag het verkeer van het station naar de Kerkstraat nog door maar wagens die in de andere richting rijden worden omgeleid

waterlek
waterlek
waterlek
waterlek

Lees meer over