Wat zien de inwoners van Attenhoven in de plaats van café De Tempelier?

Het voormalige café in Attenhoven (Foto Google Maps)

Sinds maart van dit jaar is het dorpscafé De Tempelier in Attenhoven gesloten. Het pand is nu sinds kort via immo te koop aangeboden. “Hier in Attenhoven is niets meer te doen. Ik heb die enquête gelanceerd omdat ik wou zien waar er de meeste nood aan is om iets nieuw te beginnen op die plaats”, vertelt initiatiefnemer Marc Vandermeulen.

Het onderzoek werd gelanceerd op sociale media. Er kwamen uiteraard ernstige en minder ernstige reacties op. “Te veel minpunten om daar iets te beginnen is de algemene conclusie. Ook nefast is het gebrek aan parkeergelegenheid”, zo stelt de initiatiefnemer.

Eén van de meest voorkomende antwoorden is wel dat er nood is aan een bakker, liefst een warme bakker in Attenhoven. Wakker worden 's morgens met de geur van verse croissants en pistolets.... Of ook wel een koffiehuisje met lekkere taartjes en brood.

Anderen willen daar weer een bruin café zoals vroeger, want een dorp zonder café dat is erg. Maar er wordt aan toegevoegd dat er veel kosten aan gaan zijn. Of een  sportclub met biljart, ping pong, kaartclub ....

Van frituur tot parenclub

Een frituur, vergaderzaal, eetgelegenheid, dienst toerisme, afhaal Chinees, nachtwinkel, bankautomaat,  viswinkel, beenhouwer, computerzaak, eethuisje, wok, zijn andere suggesties. Sommigen grappen dan met een casino, parenclub, een discotheek of stripclub.

Een veel terugkerende conclusie is dat er in deze onzekere tijden wellicht niemand gevonden wordt om daar een zaak te openen. Wie riskeert dat nu in deze tijden? En daar op die plaats? Gewoon afbreken en iets nieuw zetten, want dat gebouw is totaal versleten. Tot daar een greep uit de reacties.

Info: https://www.facebook.com/groups/183893995284738

Lees meer over