Walshoutem viert 475ste verjaardag met eigen vlag en feestweekend

whtm

Walshoutem, een deelgemeente van Landen, bestaat 475 jaar en daarom brengt de vereniging WHTM een nieuwe vlag uit en organiseren ze van vrijdag 15 tot zondag 17 september een feestweekend.

De vereniging ontstond in 2022 en wil de mensen van het dorp samenbrengen. “Ter gelegenheid van de 475e verjaardag hebben we nieuwe vlag ontworpen en aangezien we twee vlaggen terugvonden in de archieven, hebben we onze volgers laten beslissen.” zegt Kevin Kinnaer van WHTM. “De poll op onze website wist een 600 stemmen te lokken en de uitslag was overduidelijk.”

Sinds midden augustus kan de vlag gekocht worden en tot nu toe zijn er al een 110-tal verkocht. “Zo creëren we toch een speciaal iets voor ons dorp en kunnen de inwoners tonen dat ze fier zijn op ons dorp. De vlaggen blijven het ganse jaar beschikbaar via de website.” 

Daarnaast organiseert de vereniging dus ook een feestweekend. De eerste avond is er een Thé Dansant zoals in de tijd van toen. “Iets na onze bekendmaking werden wij gecontacteerd door het WZC met de vraag of we de flyer voor hun Zevenbronnen Festival wilden delen op facebook. Wat bleek: hun activiteit viel samen met het onze en was bedoeld voor hetzelfde doelpubliek. Aangezien WHTM is opgericht om de gemeenschap te verbinden, leek het ons ideaal om de handen in elkaar te slaan en onze twee events te combineren. Wij leveren extra helpende handen en een extra artiest”, zegt Didier Reynaerts. “”De optredens zijn van Bjorn C en Présence en het festival gaat door op het terrein van WZC Zevenbronnen en is voor iedereen toegankelijk.”

Zaterdag staat er een party op het programma. De deuren gaan open om 20 uur en feestje start pas echt om 21.30 uur met de band Okselvocht. Wie fout verkleed komt, krijgt twee drankbonnetjes.

Zondag is er dan weer een rommelmarkt in de Walhostraat. “Met ongeveer 700 meter aan gereserveerde kraampjes kunnen we spreken van een succes voor deze eerste editie. Iedereen is welkom tussen 9 en 14 uur. Sportievelingen kunnen dan weer deelnemen aan WHTM Loopt. Iedereen kn vrij vertrekken tussen 9 en 11 uur en kan kiezen uit twee bewegwijzerde routes, eentje van 4,75 km en een andere van 7,45 km. Inschrijven vertrekken doe je halfweg de Walhostraat. Er is een goodiebag voorzien voor de eerste 100 deelnemers.

Meer info over het feestweekend of de vlaggen vind je op www.WHTM.be of op de Facebookpagina van Walshoutem.

Lees meer over