Vanaf nu kunnen auto’s weer rond het Bronplein rijden

Het Bronplein
Het Bronplein

Het Bronplein en de aanliggende straten in Landen  kregen al in 2019 een metamorfose. Het plein werd een echte ontmoetingsplaats, waar beleving centraal staat. De verkeerssituatie werd aangepast met de klemtoon op de fiets. Maar er kwamen nog te veel voertuigen aan de nabijgelegen school. Door een nieuw circulatieplan op het Bronplein wordt dit vermeden.

De stad maakte van de gelegenheid gebruik om de verkeerssituatie in de buurt van het Bronplein en de nabijgelegen schoolomgeving aan te passen, waarbij de klemtoon lag op de veiligheid van de schoolgaande jeugd. Het Bronplein, de Bronstraat, de Kloosterstraat en Onder de Muur werden fietsstraten, evenals de Groenendael.

Motorvoertuigen hebben toegang tot deze fietsstraten maar ze mogen de fietsers niet inhalen. Voor fietsers waren er geen probleem op het Bronplein, maar wagens mochten er maar langs één kant in. Vanaf nu mogen ze er weer rond rijden.

De stad maakt van een  proefopstelling gebruik om te bekijken of de schoolomgeving nog beter ontlast kan worden. Daarom laten ze de circulatie rondom het Bronplein opnieuw toe, nog steeds in enkele richting. Op deze manier kunnen ouders hun kinderen afzetten in een verkeersveilige buurt zonder dat zij zelf langs de scholen dienen te rijden. Op die manier komt er minder verkeer aan de school zelf.

Zie foto hieronder

Het Bronplein Landen
Voertuigen mogen weer rond het Bronplein rijden

Lees meer over