Stroomgenerator ter hoogte van sportcomplex maakt lawaai en verspreidt stank

5 september 2022 | 11u56 | Gepost door christian.henn…
De stroomgenerator voor de sporthal in Landen

Op sociale media kwamen heel wat reacties op een diesel stroomgenerator die naast het sportcomplex staat in de buurt van het oude zwembad en de sporthal in Landen. Deze generator staat hele dagen te draaien en diesel uit te spuwen met een slechte geur in het park tot gevolg. “Deze stroomgenerator was nodig om de sporthal van elektriciteit te voorzien”, zegt burgemeester Gino Debroux ‘L’anders).

Bij het noodweer op zondag 5 juni kreeg Landen te kampen met grote wateroverlast. Er kwam o.a. aan het sportterrein heel wat water van de beek over het kunstgras met heel veel schade aan het oude zwembad en de sporthal.

“In het oude zwembad was een elektriciteitsprobleem, maar dat hebben we kunnen oplossen. Voor de sporthal hebben we de stroomgenerator moeten inschakelen. De elektriciteitskast van de sporthal is stuk en er moet een nieuwe komen. Wij hebben daar bij Fluvius al op aangedrongen. Kortelings zou alles in orde gebracht worden. Zonder de generator zou er geen stroom geweest zijn in de sporthal en dus ook geen sport meer”, aldus de burgemeester.

Hopelijk wordt alles snel hersteld, want op sociale media regent het klachten: ‘geen frisse lucht meer in een deel van het park’, ‘de uitlaatgassen vliegen gewoon binnen in het zaaltje van de gevechtsporten’, ‘hels lawaai van ’s morgens tot ’s avonds’...

Lees meer over