Stad Landen pakt uit met twee parkeerplaatsen voor campers aan de Beemden

Parkeerplaatsen voor campers in de Beemden
Aan het natuur- en recreatiedomein De Beemden in Landen worden twee ruime camperplaatsen ingericht. “We hebben met de toeristische dienst ‘vakantie in eigen Land(en) ‘ gepromoot en er is op de dienst veel vraag naar camperparkeerplaatsen”, zegt schepen voor Toerisme Gary Peeters (CD&V).

De twee plaatsen bieden een mooi uitzicht op het uitgestrekte natuurgebied De Beemden (foto), en liggen niet zo ver van het centrum. De parkeerplaatsen hebben een verharde ondergrond en meten vier bij acht meter. De campers mogen er 48 uur blijven staan.

“We zagen her en der in de stad geparkeerde campers. Vandaar dat we nu officieel parking inrichten in de Beemden. Er is nog geen elektriciteit voorzien, enkel plaats om gratis te staan. Maar als het succes heeft kunnen we overwegen om die site verder in te richten. Er is nog mogelijkheid voor parkeerplaatsen voor campers elders in Landen. Zo dachten we ook aan de Mot, bij Sinte-Gitter, maar dat lag nogal moeilijk en het was ook redelijk ver van het centrum.”

“We constateren dat heel wat mensen op vakantie gaan in eigen land. Met deze parkings is de aanzet voor de opvang van campers alvast gegeven. Er komt heel wat toerisme op ons af in Landen, voor o.a. voor de vergezichten en de bloesems”, besluit schepen Gary Peeters.

Lees meer over