Reünie afgestudeerden Sint-Gertrudisinstituut na 50 jaar

De oud-leerlingen kwamen na 50 jaar weer samen

De oud-leerlingen van de 1e economische van het St.Gertrudisinstituut Landen kwamen na 50 jaar weer samen. Het werd een feestelijk samenzijn in het nostalgische kader van Taverne Haspengouw in Zepperen, in de schaduw van Genoveva van Parijs, de patroonheilige.

“Vele fratsen, anekdoten en liefdesperikelen kwamen weer aan bod. We waren allen destijds op één of andere manier hoog intelligent en beleefden een unieke collegetijd”, lacht Jos Mathieu. “Zo gingen we eens met de leraars per trein naar een  PMS onderzoek  in St-Truiden. We zijn blijven plekken op café aan het station en in de namiddag hebben we een legendarische wedstrijd voetbal gespeeld tegen de leraars.”

“Tijdens de geschiedenisles  op maandag had een leerling gekotst in zijn boekentas en op de trappen ,waarop de leerkracht reageerde: "Mijn stof is toch niet te zwaar hé". Of het tumult bij de pater tijdens het  examen wiskunde, toen er een fout in de examenvragen werd ontdekt: "Stil of IK maak het stil!”, reageerde de pater.

Les op zaterdagvoormiddag

“In onze tijd was er nog les op zaterdagvoormiddag. Daarna trok een jarige een fles champagne open, die hij voor een prijsje had verkregen via relaties in het Klooster. Mooi om het weekend in te zetten met muziek”

“Of nog, toen we op een volleybaltraining voor de JAL beker bij de meisjes van de zusters van Velm, te gast waren. We haalden daar ons beste niveau en nadien op café in den Dreef ook “, zo haalt Jos oude herinneringen op.

Van de 10 afgestudeerden was er één persoon overleden en waren er twee afwezig. Er was ook een oud-leraar present, namelijk Leon Ignoul, gewezen klastitularis en leerkracht Frans.

Lees meer over