Ouders die kinderen achterlieten in Plopsaqua voorlopig niet vervolgd

Plopsaqua in Landen

We  brachten reeds het nieuws dat zondagavond in Plopsaqua Landen-Hannuit twee kinderen, een baby en een kind van anderhalf jaar werden gevonden tussen enkele rugzakken, door personeel van Plopsaqua. De kinderen waren ziek en in ademnood, maar volgens het parket van Luik worden de ouders voorlopig niet vervolgd.

De ouders waren gewoon aan het zwemmen, terwijl ze hun kinderen achterlieten aan het binnenzwembad. De medische diensten waren al een tijd ter plaatse toen de ouders gevonden werden. Blijkbaar waren de kinderen al ziek voordat ze naar Plopsaqua kwamen. Hierdoor worden ze voorlopig niet vervolgd voor verwaarlozing door het parket van Luik. Het hoofdgebouw van Plopsaqua Landen-Hannuit ligt immers in de provincie Luik ligt. Er volgt mogelijks nog wel een onderzoek door het parket van Brussel, omdat de ouders van daar afkomstig zijn. Zo zal gekeken worden naar de omstandigheden waarin de kinderen leven. De ouders zijn alleszins niet meer welkom bij Plopsaqua.

Lees ook: https://www.hagelandactueel.be/tienen-actueel/nieuws/landen/kinderverwaarlozing-in-plopsaqua-ouders-nemen-doodleuk-een-duik

Lees meer over