Op- en afritten E40 in Landen afgesloten vanaf 29 augustus

steenweg

De op- en afritten van de E40 in Landen worden vanaf 29 augustus een week afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt al sinds 5 juni aan de carpoolparking langs de Steenweg op Sint-Truiden (N80) in Walshoutem

In functie van asfalteringswerken worden alle op- en afritten van en naar de E40 in Landen (complex nr. 28) afgesloten vanaf dinsdag 29 augustus tot en met maandag 4 september 2023. Verkeer op de E40 volgt de omleidingen via Tienen en Waremme. Volgens de huidige planning gaan de op- en afritten terug open op dinsdag 5 september 2023. 

De carpoolparking van Walshoutem bevindt zich aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Landen. Wegen en Verkeer maakt van de werken aan de parking gebruik om ook een nieuwe asfaltlaag op de gewestweg en aan de op- en afritten aan te leggen. 

Het  verkeer vanuit Luik rijdt via Waremme (nr. 29) richting Landen, Sint-Truiden en Hannuit en omgekeerd. Richting Leuven kan het verkeer op de E40 via Tienen (nr. 25) rijden. PlopsAqua blijft bereikbaar via afrit Lincent/Huy (nr. 27), route de Huy (N64) en het rondpunt van Hannuit. Lokaal verkeer kan via tijdelijke verkeerslichten beurtelings langs de werken op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) rijden.   

De huidige omleiding voor fietsers, vanuit en richting Hannuit en Plopsaqua, blijft nog van kracht tot en met maandag 4 september. Tot dan fietsen zij, ter hoogte van de Stelhainstraat, via de ‘ravel’, onder de brug met de E40 door.

De carpoolparking van Walshoutem is al afgesloten sinds 7 augustus.  Wegen en Verkeer werkt er aan de uitbreiding en een betere ontsluiting van de parking. Carpoolers worden doorverwezen naar de carpoolparking van Hoegaarden. Als de werken volgens planning verlopen, gaat de parking van Walshoutem midden september terug open. 

Lees meer over