Negatief advies provincie voor moskee in Attenhoven

Het pand aan de Kalisgroenstraat
Na het stadsbestuur geeft nu ook het provinciebestuur een negatief advies op de aanvraag van de islamitische lokale geloofsgemeenschap Nour Alhouda om in de Kalisgroenstraat in Attenhoven een moskee in te richten. De definitieve beslissing ligt echter bij de Vlaamse Regering

 “De erkenningsaanvraag van de lokale geloofsgemeenschap Nour Al Houda in Landen voldoet niet aan alle verplichtingen vermeld in artikel 7 van het Erkenningsdecreet Lokale Geloofsgemeenschappen van 22 oktober 2021 en dus wordt het een ongunstig geadviseerd”, aldus het besluit van het provinciebestuur.

Eerder besliste de gemeenteraad van Landen al eenparig om negatief advies te geven voor de erkenningsaanvraag voor een moskee in de Kalisgroenstraat, door de vzw Nour Alhouda. De stad haalde volgende argumenten aan:  “De locatie in een doodlopende straat is niet in orde, administratief  is er onduidelijkheid en weinig transparantie, er is geen omgevingsvergunning en de plaatselijke gemeenschap wordt er te weinig bij betrokken”.

De vzw Nour Alhouda is momenteel gevestigd aan de Bondgenotenlaan in Landen, waar een cultuurcentrum en gebedshuis gevestigd is. Ondertussen werd een pand gekocht aan de Kalisgroenstraat in Attenhoven en daar zijn al verbouwingswerken gestart binnenin.

Nu is het wachten op de beslissing van de Vlaamse Regering.

Lees meer over