Landen heeft nu ook een Hoppinpunt, anderen hadden er al een en nog anderen krijgen er nog eentje

hoppinpunt

De provincie Vlaams-Brabant en de stad Landen huldigden op 18 september het eerste Hoppinpunt op het grondgebied van de stad in aan het station. Eerder werden er in de regio al dergelijke punten geïnstalleerd in Zoutleeuw, Rotselaar, Huldenberg en Tienen. Later volgen er nog in Linter, Herent en Geetbets.

Een Hoppinpunt is een knooppunt waar verschillende vervoersvormen - zoals de fiets, het openbaar vervoer en wagens - samen komen. Bedoeling is dat reizigers makkelijk kunnen overschakelen van het ene vervoersmiddel naar het andere.

“Het Hoppinpunt biedt verschillende duurzame vervoersoplossingen aan, waaronder kwalitatieve fietsenstallingen met ruimte voor buitenmaatse fietsen, deelfietsen van Blue Bike, trein- en busverbindingen, twee elektrische deelwagens, een laadpaal, een informatiezuil en parkeerplaatsen. Langs de fietsparking van de NMBS werd ook een pakketautomaat geplaatst”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Er werd ook aandacht besteed aan de achterzijde van het station, zo weet schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Gerty Lintermans (cd&v).

“Ter hoogte van de spoortunnel lieten we, met de hulp van Interleuven, een nieuwe fietsenstalling plaatsen. We zijn er zeker van dat deze goed gebruikt zal worden en onze bewoners en pendelaars nog meer helpt om te kiezen voor duurzame verplaatsingen.”

 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
hoppin

Lees meer over