Kinderverwaarlozing in Plopsaqua: ouders nemen doodleuk een duik terwijl kinderen in ademnood zijn in rugzak

Het golfslagbad in Plopsaqua

Zondagavond werd in Plosaqua Landen-Hannyuit een drama vermeden. Een kind van anderhalf jaar en een baby waren achtergelaten tussen enkele rugzakken, binnen in het complex, terwijl de ouders aan het zwemmen waren. Gelukkig werd er beweging ontdekt in de zakken, maar men dacht eerst dat het een hond was. Uiteindelijk bleek het om twee baby’s te gaan. Een steward van het park ontdekte de twee onbewaakte tassen.

De medische diensten waren ter plaatse, lang voor de ouders gevonden werden. En de kinderen konden gered worden door de snelle interventie.

Uiteraard gaan politie en parket de zaak nog onderzoeken. “Maar dit is duidelijk kinderverwaarlozing”, zegt burgemeester Gino Debroux (L’anders). “De baby en het kindje van anderhalf jaar werden inderdaad gevonden tussen de rugzakken aan de binnenzwembaden. Er werd geconstateerd dat de kinderen niet 100% bij bewustzijn waren en de hulpdiensten werden gebeld. Ambulance en politie kwamen ter plaatse en zo’n 20 minuten later daagden ook de ouders op. En die waren dan nog boos dat de ziekenwagen was gebeld. Dit terwijl de kinderen duidelijk in slechte gezondheid waren.”

“Dit is wel een straf verhaal. Het waren geen Landenaars, maar dat doet niets terzake. Politie en parket gaan dit nu uitspitten”, aldus de burgemeester.

Lees meer over