Kinderen planten bos nabij Plopsaqua: op naar 5000 bomen

28 november 2022 | 17u30 | Gepost door christian.henn…
Tijdens het planten van het geboortebos

In het voorjaar hebben alle Landense kinderen die geboren werden tussen 2016 en 2018 een boom geplant in het geboortebos. Nu was het de beurt aan de kinderen geboren in 2019. Het geboortebos ligt op een boogscheut van Plopsaqua.

Ook voor de kinderen die niet op de afspraak konden zijn, werd een boom geplant. De namen van de kinderen staan bij de ingang van het geboortebos op een gedenkplaat vermeld. 

“Met deze actie laten we kinderen actief deelnemen aan de strijd tegen de klimaatverandering en maken we hen en hun ouders hier ook van bewust. Daarnaast past de actie ook  in ons engagement met betrekking tot het burgemeestersconvenant en het lokaal energie- en klimaatpact. We streven ernaar om dit jaar 5000 bomen bij te planten op Landens grondgebied. Met deze actie plantten we in totaal al 624 bomen.  Zoals  bij de vorige edities was er ook nu ondersteuning van leden van Natuurpunt Landen om mensen te begeleiden bij deze aanplanting. Verder in het najaar zal nog een plantactie plaatsvinden op een ander perceel in de buurt van het geboortebos. “ vertelt Saartje Ieven, schepen  van leefmilieu.

Lees meer over