Felle regens zorgen voor veel ellende in Landen, wagens zo goed als onder water

Water Landen
Hoewel de voorspelde forse regens voorlopig in het Hageland nog niet voor al te veel ellende zorgen, hebben ze in Landen wel prijs, ook in de deelgemeenten Attenhoven en Waasmont staat het water in sommige straten zeer hoog. In één straat verdwenen auto's zo goed als volledig onder het stijgende water in de straat. De stad zou intussen een crisiscel hebben opgericht. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Terwijl de vorige keren vooral Tielt-Winge het zwaar te verduren kreeg, is het deze keer de beurt aan Landen en omgeving. De voorspelde felle regen zorgde er voor veel ellende, zelfs de belbus kwam er vast te zitten omdat het water te hoog in de straat stond.

Ook in de Lindenstraat in deelgemeente Attenhoven ondervonden ze hinder en in de Dorpsstraat stonden tuinen blank. 

In de Walsbetestraat stond het water zo hoog dat wagens zo goed als volledig verdwenen onder het water. 

Daar woont ook Marcel Vandamme, zelf heeft hij geen last maar hij is wel volop in de weer om mee op te ruimen en sommige buren een hart onder de riem te steken. "Het water stond hier heel hoog en bij één buur liep ook de keuken onder water. Het water in de beek is weer aan het stijgen, dit is dweilen met de kraan open want het niveau is opnieuw aan het stijgen in de straat. De burgemeester was op een gouden bruiloft en ik hoorde dat hij meteen terugkeerde en er een crisisel werd opgericht."

Ook burgemeester Gino Debroux (L'anders) bevestigt dat op sommige plaatsen het water weer stijgt. "Zowel in Walshoutem, Waasmont als in Landen staan veel straten blank. Het is veel erger dan de overstromingen van vorig jaar. Ook in de nieuwe wijk is het asfalt aan het wegvloeien door het water. Zelf sta ik nu in het centrum en ook hier staat alles onder water."

De hulpverleningszone Oost kreeg intussen zo'n 200 oproepen binnen en heeft 157 interventies in behandeling of nog te behandelen. Het gaat hier voornamelijk over de regio Landen/Zoutleeuw. Er zijn zeker een 15-tal teams op de baan.

Tekst: Laurien Holsbeeks en Dirk Desmet 

Water Landen
Dorpstraat.
Water Landen
Water Landen
Ook tuinen stonden blank
Politiehuis Landen

Lees meer over