Everpoelstraat in Laar ingehuldigd: nieuw pleintje, gedeelte onthard en nieuwe speeltuigen

13 september 2022 | 16u42 | Gepost door christian.henn…
De Everpoelstraat met de speeltuigen op de voorgrond

De heraanleg van de Everpoelstraat werd feestelijk gevierd samen met de buurtbewoners en de Vrienden van de Tiendschuur. Een nieuw pleintje, een petanquebaan, speeltuigen en veel gras kwamen in de plaats van de vroegere straat.

Lore Fourie, schepen van ruimtelijke ordening (CD&V) legt uit: “De aanzet voor dit project komt al vanuit het beeldkwaliteitsplan van 2012. Toen het kerkfabriek het perceel naast de kapel ging verkopen, zagen wij een opportuniteit om dit te verwerven. Vorig jaar in juni hebben we een participatiemoment in het dorp gehouden en een online enquête georganiseerd zodat de dorpsbewoners hun zeg hadden in dit project.”

“ Aandachtspunten waren het ontharden, het verbeteren van de verkeersveiligheid, de situatie van de kapel en een plaats voor ontmoeting en spelen. Bij het onthardingsproject werden ook de kapel en een nieuw speelterrein opgenomen in de plannen.  De totale kostprijs van het project bedraagt ongeveer 75.000 euro. We hebben het pleintje vergroot, een gedeelte van de straat is onthard, nieuw groen is aangeplant en er is gezorgd voor  speeltuigen voor de kinderen en jongeren van ons dorp. Daarnaast werd er ook een toffe petanquebaan aangelegd”, aldus Lore.

Zie foto hieronder

Opening straat Landen Laar
Het stadsbestuur van Landen bij de opening van de straat in Laar

Lees meer over