Europese organisatie Groene wegen bezoekt Station Racour.

28 september 2022 | 10u22 | Gepost door christian.henn…
De Europese delegatie in station Racour

Vanuit gans Europa kwam een delegatie van EGWA (European Greenways Association) een studiebezoek brengen aan Station Racour in Landen. Meer dan 30 afgevaardigden van de 16 participerende Europese landen volgden de uitgebreide rondleiding van Jo Uytterhoeven.

Vorig jaar in 2021 het Europese jaar van de spoorwegen wonnen Jo en Hilde van Station Racour een speciale Europese award van EGWA uitgereikt voor een project dat trage wegen, spoorwegpatrimonium, toerisme en mobiliteit samenbrengt.  Station Racour heeft toen van de jury van het EGWA een super waardering gekregen omdat het een kleinschalig project is dat door de eigenaars Jo en Hilde zelf en op hun eigen ritme en met eigen middelen gerealiseerd is.

De Europese jury was toen verbaasd en gecharmeerd dat zo een lokaal project zo treffend de doelstellingen van trage wegen, spoorwegpatrimonium en toerisme perfect kon samenbrengen. “Toen we de prijs in oktober 2021 zijn gaan afhalen werden er al ook de eerste plannen gesmeed door EGWA om het project van Station Racour te gaan bezoeken tijdens de volgende Europese studiereis in 2022. Het is werkelijk ongelooflijk dat ons stationneke met zijn twee treinvakantiewoningen toen deze prestigieuze Europese prijs in de wacht heeft gesleept”

“Blijkbaar heeft ons project zoveel indruk gemaakt op de Europese participanten van EGWA dat ze het nu met hun eigen ogen zijn komen bekijken. En voilà dat hebben ze ook gedaan ....top toch .  We zijn er in geslaagd het spoorwegpatriominum nieuw leven in te blazen. Ook onze oude spoorweghut van de vroegere spoorwegarbeiders heeft een tweede adem gevonden als trekkershut. We hebben de spirit en de filosofie van het station terug in ere hersteld”, besluit Jo.

Lees meer over