250 kg afval in drie uren tijd opgehaald in centrum : toch minder vuil dan vroeger

Enkele vrijwilligers, vuilniszak in de hand

 Landen deed mee aan de World Clean Up Day. Plaats van afspraak was Domein 't Park. Wederom waren de trouwe vrijwilligers talrijk aanwezig, maar deze editie kwamen ook heel wat nieuwe gezichten een handje toesteken. “Het was eigenlijk vooral een actie naar vrijwilligers toe om meer mensen te vinden die Landen structureel proper willen houden”, zegt schepen Saartje Ieven (L’anders).

Deze editie werd er merkelijk minder afval opgepikt van de Landense straten. Iets wat alleen maar toegejuicht kan worden en het bestuur hoopt dat deze trend zich bij de komende zwerfvuilacties doorzet. Toch werden er nog een vijftigtal zakken vol restafval en PMD gevuld op een tijdspanne van 3 uur, wat uiteraard aanzienlijk blijft, zo’n 250 kg in totaal.

“Deze opruimactie aan het begin van de week van de duurzame gemeente bracht heel wat vrijwilligers op de baan. Een aantal van hen wilden zich ook voegen bij de groep structurele vrijwilligers. Zij ruimen met regelmaat in bepaalde straten van Landen heel wat zwerfvuil op”,  aldus Saartje Ieven (L'anders). Met de nieuwe vrijwilligers erbij telt Landen nu 60 vrijwillige medewerkers die mee de straten proper houden.

Lees meer over