10 dagen kermis aan de stoase: optredens van Bart Kaëll en Christoff

10 augustus 2022 | 15u57 | Gepost door christian.henn…
Kermes Stoase in Landen

In Landen, de stad van het platteland bestaat een traditie van 10 dagen kermis met animatie .  “Tien dagen festiviteiten rond een lokale kermis is uniek in onze regio. Als schepen van evenementen en lokale economie ben ik ervan overtuigd dat deze aanpak een win-win betekent voor inwoners en kermisexploitanten.”, aldus schepen Gary Peeters.

Op het programma staan veel leuke activiteiten voor de kleinsten zoals een meet & greet met Plopsafiguren, een superheldendag en een leuke kinderdisco. Voor de echte ambianceliefhebbers zetten niemand minder dan Bart Kaëll en Christoff het Stationsplein in vuur en vlam. Ook lokale talenten De Jongens en de Landense Concertband tekenen present.  Nieuw dit jaar is de prikkelarme namiddag. Een andere primeur is het WK loopfietsen.

Op vrijdag 12 augustus vanaf 19 uur is er de officiële opening van de kermis, opgeluisterd door De Concertband Landen. Op zaterdag 13 augustus is er om 21 uur het optreden van Bart Kaëll, gevolgd door een DJ act. Op zondag vanaf 16 uur is er een meet & greet met enkele Plopsafiguren. Op maandag 15 augustus is er vanaf 14 uur het WK loopfietsen voor kinderen, en vanaf 15 uur een koers op rollen. Dit alles ten voordele van b.strong en dus Kom op tegen Kanker.

Op dinsdag 16 augustus vanaf de opening van de kermis tot 18 uur is er een  ‘prikkelarme kermisdag’. De woensdag vanaf 16 uur is de dag van prinsessen en superhelden. Op donderdag geven de kermisstandhouders kortingen. Op vrijdag 19 augustus is er om 20 uur het optreden van De Jongens, op zaterdag 20 augustus om 21 uur komt Christoff.

In samenwerking met de Wielervrienden van Café De Oude Smis is er op zondag 21 augustus  het provinciaal kampioenschap dames waarvoor het parcours en de finish zijn verlegd naar de omgeving van de kermis en waarbij de prijsuitreiking zal plaatsvinden op het kermispodium.  Vanaf 15 uur is er kinderdisco en meet & greet met twee andere figuren van Plopsa.

Lees meer over