Waanrode krijgt echt park achter sporthal De Vruen

15 juni 2022 | 08u43 | Gepost door rik.poulman@te…
De Vruen

De site achter de sporthal in Waanrode wordt de komende maanden grondig aangepakt om van een grasvlakte een echt park te maken. Op regelmatige tijdstippen gaan er werken plaatsvinden. Het terrein ondergaat een hele metamorfose.

“Twee jaar geleden hebben wij in het kader van ‘Natuur in je Buurt’ en in samenwerking met het Regionaal Landschap Zuid-Hageland een subsidieaanvraag ingediend bij het Agentschap Natuur en Bos”, vertelt schepen voor Milieu Griet Vandewijngaerden (Vooruit). “Wij willen met dit project de grasvlakte achter de sporthal omtoveren tot een park dat werkt aan natuur- en biodiversiteitsversterking en met toegankelijke recreatie voor jong en oud”.

Het projectgebied heet in de volksmond de “Vruen”, een volkse naam voor een gemene weide. De komende twee weken zal het reliëf worden gewijzigd. Zo wordt er een speelse buffergracht, een verhoogd parkterras en speelheuvels aangelegd. Ook worden de voorbereidingen getroffen voor de aanleg van de wandelpaden en het rolstoeltoegankelijk pad. Verder wordt het slib uit de vijver geruimd.

De komende maanden wordt het park verder aangekleed met parkverlichting, zit- en rustplekken, uitdagende speelelementen zoals een klauterparcours, met als kers op de taart de aanplant van inheemse struiken en bomen. Tijdens de werken zal de parking achteraan de sporthal en het park op bepaalde momenten tijdelijk niet toegankelijk zijn. De aannemer zal er voor zorgen dat het park tussen de verschillende fases van de aanleg toegankelijk blijft.

Lees meer over