Voorbereiden voor examen rijbewijs kan in Kortenaken weer op eigen oefenterrein

OEfenterrein

Op de parking van de begraafplaats langs de Molenbergstraat in Kortenaken kunnen autobestuurders in wording hun praktijk weer gaan oefenen nadat het terrein werd opgefrist.

De leerling-bestuurders vinden er op instructieborden uitleg in tekst en beeld over de verschillende manoeuvres die ze onder de knie moeten hebben om hun praktijkexamen tot een goed einde te brengen.

De technische dienst van de gemeente zorgde voor een opfrissing van het terrein. De aanwezige hekken, overigens beveiligd met een zachte mousse, kunnen verplaatst worden om andere wagens te simuleren en de parkeermanoeuvres uit te voeren. De aangebrachte belijning helpt dan weer om te keren in een smalle straat en om in een rechte lijn achteruit te rijden.

"In 2022 leverden we 144 voorlopige rijbewijzen af. Dit jaar zijn dat er al 65 waarvan 91 voor 18-jarigen. We zijn best trots op ons oefenterrein, we zijn hiermee één van de enige gemeenten in de regio die dergelijk terrein ter beschikking stellen”, besluit schepen van jeugd Griet Vandewijngaerden (KORTbij).