Twee weken extra omleiding N29 Tienen-Diest in Kortenaken en Glabbeek

asfalt fietspad
Vanaf eind augustus moet u rekening houden met twee weken extra hinder met omleidingen tussen Tienen en Diest door asfaltwerken op de N29.

Sinds de zomer van 2020 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de Provinciebaan in Bekkevoort en een deel van de Tiensesteenweg in Kortenaken. De Provinciebaan kreeg onder andere vrij liggende fietspaden en nieuwe grachten. Het kruispunt met de Klipgaardestraat en Halensebaan werd veiliger ingericht met extra aandacht voor overstekende fietsers en voetgangers. Vanaf dit kruispunt tot iets voorbij de Eindestraat werd de Tiensesteenweg uitgerust met een gescheiden rioleringsstelsel en volledig heraangelegd. Na een jaar gaan de werken nu de laatste fase in.             

Nieuw wegdek in asfalt over 6 kilometer

Vanaf eind augustus staan gedurende twee weken asfalteringswerken op de planning. Het oude betonnen wegdek krijgt tussen het op- en afrittencomplex en de gemeentegrens met Glabbeek een overlaging in asfalt. Met deze toplaag verbetert het rijcomfort en vermindert de geluidshinder, met name het rolgeluid, op de N29 over een lengte van maar liefst 6 km. Concreet gaat het over de volledige provinciebaan en de Tiensesteenweg tussen de Eindestraat en de Langstreepstraat/Herenbosstraat. Tussen de Klipgaardestraat en de Eindestraat is de Tiensesteenweg al helemaal afgewerkt met een nieuw wegdek in asfalt.

Lees verder onder de foto

omleiding

Verkeer tussen Tienen en Diest twee weken omgeleid

De asfalteringswerken hebben gedurende twee weken een grote impact op het verkeer. Tussen Tienen en Diest moet al het doorgaand verkeer van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 10 september omrijden via de E314, de rijksweg en de Aarschotsesteenweg (N223). Met vooraankondigingsborden en grote LED-schermen zal het agentschap de weggebruiker hier vanaf deze week op wijzen. Plaatselijk verkeer kan de Tiensesteenweg tussen Tienen en de gemeentegrens Glabbeek-Kortenaken blijven gebruiken en de lokale omleidingsroutes, die sinds vorige zomer gelden, blijven in voege.

Planning is sterk afhankelijk van weersomstandigheden

Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Is het te nat of te koud dan schuift de planning op. Houd daarom zeker de website in de gaten. Via deze weg, de projectnieuwsbrief en de pers communiceert het agentschap dan over de nieuwe timing.  Alle inwoners van Bekkevoort, Kortenaken en Glabbeek ontvangen deze week trouwens een bewonersbrief met info over de asfalteringswerken en de bijhorende verkeersmaatregelen.

Werken N29 normaal afgerond tegen eind oktober

De asfalteringswerken luiden het einde van de werken in op deze drukke gewestweg tussen Tienen en Diest. Na het trekken van het asfalt wordt de provinciebaan verder afgewerkt. Het gaat onder andere om de aanleg van midden-eilandjes, plaatsing van verkeersborden en de aansluiting van bermen en inritten. Tegen eind oktober wil het agentschap de werken klaar hebben en kan de gewestweg weer open voor het verkeer.

Meer info: www.wegenenverkeer.be/kortenaken of www.wegenenverkeer.be/bekkevoort

Lees meer over