Paarden breken uit en gaan op nachtwandeling: "Recent braken al meerdere dieren uit, zelfs een slang werd recent gespot"

Paarden op wandel

Het was een ietwat vreemd beeld donderdagnacht in de Kortenaakse deelgemeente Waanrode waar een alerte inwoners drie paarden zag lopen op de straat. Hij verwittigde de politie. “De laatste tijd ontsnapten er al veel dieren in de politiezone.

De inwoner zag de paarden lopen rond drie uur in de ochtend en verwittigde de hulpdiensten. Agenten konden de dieren tot stilstand brengen in een tuin.

Een verantwoordelijke van dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken kwam ter plaatse om de chip uit te lezen. De eigenares kon hierdoor snel worden opgespoord en kwam de paarden ophalen.

De dieren waren blijkbaar ontsnapt uit hun zomerweide.

Volgens de politie ontsnapten recent al meerdere dieren. “Zo werden er al varkens, een struisvogel, ezels, pony’s, varkens, geiten en zelfs een slang gespot. Het eerste wat opvalt, is dat de omheining vaak niet sterk genoeg is, waardoor de dieren kunnen uitbreken. Voor loslopende dieren kunnen gas-boetes worden uitgeschreven”, aldus nog de PZ Hageland.

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees meer over