Ontvoerde honden bij asiel De Zorghoeve zijn terecht: "Ik ging mee met knikkende knietjes"

honden

De honden die op woensdagavond 2 februari, met geweld, werden meegenomen in het dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken zijn weer terecht. De twee honden werden door de politie, samen met de mensen van het asiel, opgehaald bij een vriend van het baasje. De dieren zoeken nu een nieuwe eigenaar.  

Oorspronkelijk werden er in Scherpenheuvel-Zichem drie Staffords in beslag genomen nadat één van hen een andere hond had aangevallen. De dieren kwamen terecht in dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken. "Een van de drie was al 14 jaar oud en toen die hier aankwam was het dier al in slechte conditie, het kon nog amper op zijn poten staan. Uiteindelijk overleed de hond zodat we er nog twee onder onze hoede hadden", vertelden de uitbaters. 

Woensdagavond kwam het baasje van de in beslag genomen honden langs en nam hij de twee resterende honden, na wat geweld, mee. De politie ging diezelfde avond ter plaatse op haar thuisadres maar vond niemand thuis.

“Vrijdag kregen we telefoon van de politie om ons te laten weten dat ze wisten waar de honden zich bevonden en ze die wilden gaan ophalen, ze zaten bij een vriend van de eigenares. Ze vroegen ons om mee te gaan en ik heb geen seconde getwijfeld. Ik ging er wel naartoe met knikkende knietjes en ik had best wat krampen, de symptomen verdwenen pas toen alles achter de rug was, zelfs dan had ik nog knikkende knieën. Uiteindelijk ga je wel naar het hol van de leeuw.  De honden kwamen in elk geval kwispelend naar ons toe gelopen, dat is wel fijn.”

De dieren werden meegenomen, de eigenares opgepakt, of ook anderen met de politie mee moesten is niet gekend.

“De dieren kunnen nu geadopteerd worden. Het teefje kan perfect samenleven met andere honden, het mannetje iets minder. Ik ben in elk geval blij dat het allemaal achter de rug is. Hoe dan ook zoeken we nu kandidaten om die dieren een nieuw leven te geven’”, besluit Iris.

Lees meer over