Mensen met vragen over digitale toepassingen kunnen in Kortenaken voortaan terecht in Digipunt

digibank

Kortenaken heeft vanaf 2 oktober een eigen Digipunt in de bibliotheek (Krawatenstraat 38), dat is een plaats waar iedereen terecht kan voor hulp met zijn laptop of vragen kan stellen over online administratie of digitaal handiger wil worden.

Het is meteen het eerste Digipunt in de zeven gemeenten uit de Interlokale Vereniging Zuidoost Hageland die hebben ingetekend. Burgers kunnen er terecht met vragen over hun computer, gsm, tablet en andere digitale toestellen. Of je nu wil weten hoe je je kan aanmelden met ItsMe of hoe je een online betaling moet uitvoeren, je krijgt er alle antwoorden, ook inzake het basisgebruik van je laptop of gsm. Je krijgt er ook meteen de nodige tips om veilig op het internet te surfen.

Het Digipunt is elke maandagavond open van 17 tot 20 uur en de dienstverlening is gratis, een afspraak is niet nodig.

"De bib is een centrale plaats in onze gemeente waar inwoners op een laagdrempelige manier kunnen binnenwandelen voor hulp met digitale toepassingen", zegt schepen van Cultuur Griet Vandewijngaerden (Vooruit).

Met de opstart van lokale digibanken wil de Vlaamse overheid het risico op digitale uitsluiting in Vlaanderen verminderen. Burgers kunnen in digibanken terecht voor het ontlenen van een computer, het volgen van opleidingen of workshops rond digitale vaardigheden en voor individuele begeleiding in het gebruik van online dienstverlening. Er kunnen ook huisbezoeken aangevraagd worden als men niet in het Digipunt geraakt. “Digibanken zijn laagdrempelig en worden op plaatsen georganiseerd die makkelijk bereikbaar zijn, zoals de bibliotheek. Dankzij de digibanken verkleinen we mee de digitale kloof.”

Meer info vind je op www.digibank-digitaal.be of via info@digibank-digitaal.be en op het nummer 0490/42.78.40

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
digipunt
Hulp bij vragen over digitale toepassingen

Lees meer over