Kortenaken zet vrijwilligers in de bloemetjes: "Zij maken het verschil"

Vrijwilligers

Kortenaken zette recent 200 vrijwilligers in de bloemetjes, iets wat sinds de coronacrisis niet meer kon. De gemeente bood iedereen een receptie aan, net als een pasta-buffet en een optreden van Rockoustix. Op die manier wilde Kortenaken hen bedanken voor hun inzet voor de gemeente en het OCMW.

In totaal zijn er in de gemeente zo’n 350 vrijwilligers die zich onder andere bezighouden met het verdelen van voedselpakketten, huiswerkbegeleiding, het vervoeren van personen, het brengen van verjaardagsbezoekjes aan 75-plussers en veel meer.

”De afgelopen twee jaar, tijdens de coronacrisis, was er een opvallende golf van solidariteit. In donkere tijden brachten onze vrijwilligers dat extra lichtpuntje. Onze vrijwilligers zijn bovendien de ambassadeurs van onze gemeente. Dicht bij de inwoners vormen zij een belangrijke schakel in de werking van de gemeente en op die manier hebben zij een grote impact op het leven van veel inwoners. Zij maken het verschill”, legde burgemeester Kristof Mollu (Cd&v) het feestje uit.