Kortenaaks burgemeester eventjes offline op sociale media na poging tot hacken: "Er worden ook valse mails verstuurd"

Kristof Mollu

Burgemeester van Kortenaken Kristof Mollu (KORTbij) waarschuwt mensen omdat er in zijn naam valse mails circuleren. Dat was ook al het geval in 2022. Bovendien probeerden onbekenden zijn account op Facebook te hacken waardoor hij voorlopig geen toegang meer heeft tot zijn account. “Als politicus is dit uiterst vervelend.”

Twee jaar geleden was Mollu, net als andere burgemeesters uit de regio, al het slachtoffer van onbekenden die in zijn naam mensen probeerden op te lichten en ook nu is dat weer het geval. “Er werden toen ook al valse mails naar collega’s gestuurd waarin ik hen zogezegd om hulp vroeg. Niets was minder waar en ook nu weer circuleren dergelijke mails waarvan er natuurlijk ook niets klopt”, legt Mollu uit. 

Lees verder onder de foto. 

 

Mollu

Eventjes niet bereikbaar op Facebook

De mail is  niet afkomstig van het privéadres van de burgemeester, noch van zijn gemeentelijk adres.  "Het komt van een vreemd adres dat gebruik maakt van mijn naam. Vorige week is er ook een poging geweest om mijn account op Facebook te hacken maar dat lukte niet”, gaat Mollu verder die door de hackingspoging voorlopig geen toegang heeft tot zijn account. 

“Als politicus is dit uiterst vervelend want ik ben vrij actief op sociale media en bewoners proberen me ook te bereiken via dat medium. Ik heb dan ook klacht neergelegd bij de politie en hoop dat Facebook me snel terug toegang geeft tot mijn account.”

 

Lees meer over