Dierenasiel De Zorghoeve heeft maar liefst 17 herders ter adoptie: "We organiseren binnenkort een herdersdag"

herders

Bij dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken organiseren ze op zondag 5 november een herdersdag met lezingen, kraampjes, demo's en meer. Uitbaters Marc Dekeyser en Iris Cornelis hebben namelijk 17 herders ter adoptie, waaronder negen pups, nadat die allemaal recent in beslag werden genomen. “De pups zijn werkhonden want dat zit in hun genen, mama en papa waren dat ook, dat wil zeggen dat geïnteresseerden moeten weten dat het geen schoothondjes zijn die een hele dag braaf blijven liggen.”

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Het gaat om dertien Mechelse herders en vier Duitse. “Er is wel degelijk een verschil. Simpel gezegd is een Duitse herder lomper, een beetje zoals een Duitse dog”, zegt Marc.

Alle dieren werden in beslag genomen en zijn nu dus op zoek naar een nieuwe thuis. “Geïnteresseerden moeten weten dat de pups van een koppel werkhonden komen. Dat wil zeggen dat die dieren echt wel iets om handen moeten hebben, verwacht niet dat ze heel de dag in hun mandje liggen te slapen, ze moeten echt iets om handen hebben. Bij één in beslag name ging het om een gescheiden koppel, de dieren sliepen in het huis zonder dat er iemand aanwezig was.”

Kandidaten pleegouders hoeven trouwens niet te wachten tot de herdersdag, die dag zijn er ook demonstraties waarbij de Federale politie toont wat dergelijke honden kunnen, want ze kunnen zich ook eerder al melden. “We organiseren nu al selecties voor geïnteresseerden maar we gaan hierbij niet over één nacht ijs. Iedereen wordt gescreend en nadien volgt er nog een gesprek met twee therapeuten. Het laatste wat we willen, is dat mensen een hond meenemen en hier binnen enkele maanden terug staan, we willen het allerbeste voor die dieren. Vele mensen halen een schattige pup in huis maar wanneer die groter wordt, vinden ze het minder leuk, als potentiële nieuwe eigenaar moet je dat beseffen. De eventuele nieuwe eigenaar moet ook weten dat hij/zij verplicht is met de hond naar de hondenschool te gaan en er regelmatig controles zullen volgen.”

Wie zin heeft om een herder te adopteren kan terecht op de website van De Zorghoeve voor meer informatie.

herders
zorghoeve
Wachtend op een nieuwe thuis

Wachten op herdersdag hoeft niet om zich kandidaat pleegouders te stellen

Kandidaten pleegouders hoeven trouwens niet te wachten tot de herdersdag, die dag zijn er ook demonstraties waarbij de Federale Politie toont wat dergelijke honden kunnen, want ze kunnen zich ook eerder al melden. “We organiseren nu al selecties voor geïnteresseerden maar we gaan hierbij niet over één nacht ijs. Iedereen wordt gescreend en nadien volgt er nog een gesprek met twee therapeuten. Het laatste wat we willen, is dat mensen een hond meenemen en hier binnen enkele maanden terug staan, we willen het allerbeste voor die dieren. Vele mensen halen een schattige pup in huis maar wanneer die groter wordt, vinden ze het minder leuk, als potentiële nieuwe eigenaar moet je dat beseffen. De eventuele nieuwe eigenaar moet ook weten dat hij/zij verplicht is met de hond naar de hondenschool te gaan en er regelmatig controles zullen volgen.”

Wie zin heeft om een herder te adopteren kan terecht op de website van De Zorghoeve voor meer informatie.

Lees meer over