Dader pesterijen frituur is gekend, het blijkt een familielid: "Ik stop ermee, ik ben gekraakt"

Foto: Marc Dekeyser
Diegene die frituuruitbater en eigenaar van dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken het leven moeilijk maakte, is bekend. Weken geleden hing een onbekende een papier op de frituur, zogenaamd van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, waarop te lezen stond dat de zaak gesloten was voor de veiligheid van iedereen na een inspectie. Daar was niets van aan en de dader maakte zich nu bekend bij uitbater Marc Dekeyser, het gaat om een naast familielid. "Ik heb het gehad en ik gooi de handdoek in de ring, ik stop met de zaak", zegt een aangeslagen uitbater. 

Toen Marc op donderdag 14 juli aan zijn frituur aankwam, hij was met vakantie maar ging toch eens kijken, schrok hij zich een aap. Op de deur hing een papier met daarop de melding dat het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen de zaak gesloten had om veiligheidsredenen. “Daar is compleet niets van aan en bij het Agentschap kreeg ik te horen dat ze dit nog nooit hadden meegemaakt”, vertelde hij toen. 

Dader stuurde brief

Later kreeg hij een brief van een anonieme afzender die hem vertelde dat ze iemand van de buren het papier had zien plakken, later volgde er eentje van iemand die zich excuseerde voor zijn daden, vandaag weet Marc om wie het gaat. "De dader heeft zich bij mij bekend gemaakt en vroeg om een gesprek, ik heb hem vorige week gezien. Het gaat om een naast familielid die enkele dorpen verder woont. Hij beweert dat het idee ontstond tussen pot en pint en bedoeld was als grap. Ik had nooit verwacht dat een familielid zoiets zou doen, ik ben er echt het hart van in."

brief
Brief om zich te verexcuseren

Uitbater is gekraakt en stopt ermee

Dat laatste is duidelijk niet overdreven want na het voorval besloot Marc er de brui aan te geven. "Ik zit met een heel wrang gevoel en ik kan het niet opbrengen om nog verder te doen, ik gooi de handdoek in de ring. Tijdens het kermisweekend houden we nog een uitverkoop, wanneer je een friet koopt, krijg je bepaalde snacks er gratis bij. Ik ben echt gekraakt en het voorval blijft me achtervolgen. Ik hoor zelfs geruchten uit andere dorpen waar mensen het hebben over het feit dat onze frituur dicht moest voor de veiligheid", klinkt het bij de uitbater. 

Het ergste vindt hij dat de inkomsten van de frituur zorgden voor extra centen voor het dierenasiel dat hij, samen met zijn vrouw, uitbaat in Kortenaken en die verdwijnen nu ook. Om toch wat centen te vergaren organiseert hij de komende maanden nog een aantal benefietacties, de eerste is op 15 oktober, dan komt er een travestiestenshow naar de Zorghoeve.

Marc diende alvast klacht in bij de politie. "Het zal even duren om dit te verwerken."

Lees meer over