CD&V wordt in Kortenaken KORTbij

Stefaan Devos en Kristof Mollu

Ook in Kortenaken stijgt de verkiezingskoorts en worden er nieuwe plannen uitgerold om dichter bij de kiezer te staan. Waar anderen een partij van de burgemeester overwegen zal CD&V in Kortenaken naar de kiezer trekken onder de naam KORTbij. “We voelden al langer dat Dorpspolitiek veel dichter bij de mensen staat dan de Wetstraatpolitiek. De afgelopen twee jaar hebben we dan ook gezocht hoe we daar in Kortenaken mee zouden omgaan”, zegt burgemeester Kristof Mollu, links op de foto naast gewezen burgemeester Stefaan Devos.

De partij stelde zich de voorbije jaren de vraag of ze nog zou opkomen onder de huidige naam of die eerder loslaten en een nieuwe beweging opstarten, ze kozen dus voor de 2de optie. "Ik voel dat ons beleid wel wordt gewaardeerd, dat we kortbij de mensen en verenigingen staan, daarom dat we voor de naam KORTbij kozen. De naam verwijst naar Kortenaken met al haar deelgemeenten en anderzijds naar het feit dat we als bestuur graag dicht bij de mensen staan en er willen zijn voor alle inwoners. De toegankelijkheid voor onze inwoners willen we uitstralen”, gaat CD&V voorzitter Lien Vandebroeck verder.

In Diest hebben Open Vld en CD&V al langer een andere naam, elders komen burgemeesters met een eigen nieuwe partij, onder andere in Tielt-Winge. Telkens weer lonken ze naar iedereen, ook mensen met een andere ideologie of politieke kleur, dat is hier niet anders.  “We willen partij overschrijdend werken. We doen dan ook een oproep naar iedereen om deze beweging mee vorm te geven. Momenteel hebben we een meerderheidscoalitie tussen drie partijen en de voorbije drie jaar is gebleken dat partij-ideologieën in de lokale politiek zelden of nooit een struikelblok zijn. Als lokale bestuurders moet je vooral kunnen samenwerken met elkaar. We zijn nu volop bezig met het uitwerken van een partijprogramma en een lijstvorming voor 2024”, gaat Mollu verder.

Bedoeling is om tegen begin 2023 een visie uit te schrijven.

 

Lees meer over