19-jarige Sjanne uit Binkom danst op mainstage Tomorrowland

Sjanne

Voor de 19-jarige Sjanne Vandenhoeck uit Binkom, lid van dansschool C&P Energy uit Kortenaken, kwam een droom uit. Zij mocht drie weekends lang dansen op de mainstage van Tomorrowland, samen met 96 anderen. “Er waren meer dan 300 gegadigden.”

Sjanne studeert lichamelijke opvoeding en biologie en danst al sinds ze vijf jaar oud is.

“Ik ben eerst begonnen met hiphop, maar daarna heb ik ook andere stijlen beoefend, zoals allround dans, modern en urban contemporary. Naast het dansen en studeren, geef ik ook les aan kleuters. 

De groep waarmee ze op Tomorrowland staat telt 96 dansers, zij is de enige van de dansschool uit Kortenaken. “Ik hier heel hard voor gewerkt en ben echt trots dat ik gekozen werd voor de mainstage. De auditie, die over vijf dagen liep, was weel hard en in totaal waren er toch een 300-tal gegadigden.”

Eigen dansschool beginnen

Ook al studeert ze nu lichamelijke opvoeding en biologie, toch heeft ze andere dromen voor de toekomst. “Ik wil graag van dansen mijn beroep maken. Ik besef dat het zwaar is en wellicht kan je dit niet doen tot je pensioen, wanneer het fysiek niet meer lukt, wil ik dan ook graag les gaan geven of, wie weet, misschien een eigen dansschool beginnen.”

Ook de eigenares van de dansschool Carine Depré is heel trots op haar leerlingen. “Ik was heel graag gaan kijken maar we organiseren ook danskampen en ik ontferm mij ook nog over oudere honden en die beesten kan ik niet alleen laten. Volgend jaar, wanneer er dansers van bij ons mogen mee doen, ga ik toch iets regelen, ik vind het echt jammer dat ik er niet bij was. Ik ben zeer blij dat Sjanne het haalde en natuurlijk zijn we hier trots op. Ik ken ze al van toen ze heel klein was. Toen gaf ik zelf nog les aan haar en ik vond dat ze een echt talent had. Sjanne doet me heel hard denken aan mezelf. Ik ben er zeker van dat je nog veel van haar gaat horen.”

De dansschool viert haar 25ste verjaardag. “Destijds begon ik met stijldansen, ik was toen 23 jaar oud`. Mijn leraars spoorden me aan om hip-hop te leren en van het ene kwam het andere, zo begon ik mijn eigen school. Ik wil niet stoefen maar we zaten ook al in de halve finale van Belgium’s Got Talent en nu staat er eentje op het podium van Tomorrowland, we zijn niet slecht bezig, denk ik dan.”

Tekst: Laurien Holsbeeks/Dirk Desmet

Sjanne
Een droom die waarheid wordt, dansen op mainstage Tomorrowland
Sjanne

Lees meer over