Werken aan Oud-Strijdersstraat pas klaar na bouwverlof

20 juni 2022 | 15u22 | Gepost door christian.henn…
Werken in de Oud-Strijdersstraat

De Oud-Strijdersstraat, de verbinding tussen de Koningin Astridstraat en de Kalverstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag. De werken die normaal in mei hadden moeten gebeuren, zijn nu gestart. De afwerking zal pas na het bouwverlof plaatsvinden.

De straat krijgt nieuwe goten, nieuwe borduren, nieuwe voetpaden en nieuw asfalt. De werken zijn uitgesteld omdat dezelfde aannemer ook werken moest uitvoeren in de Hoogstraat en de Sint-Rochusstraat in Outgaarden en dat er problemen, waren om tijdig grondstoffen te krijgen.

De werken zullen niet klaar zijn voor het bouwverlof dat start in de tweede week van juli, maar tijdens de periode dat de bouwwerken stil liggen zullen de bewoners wel weer toegang krijgen tot de straat. De definitieve afwerking gebeurt pas na het bouwverlof

De Oud-Strijdersstraat is één van de jongste straten in het centrum van Hoegaarden. Pas in mei 1958 nam de gemeenteraad van Hoegaarden een princiepsbeslissing voor het aanleggen van een verbindingsweg tussen de wegen 133 en 134, ofwel de Koningin Astridstraat en de Kalverstraat.

Zie foto hieronder

Werken Oud Strijdersstraat
De Oud-Strijdersstraat tussen Astridstraat en Kalverstraat

Lees meer over