Verwarming graadje minder, dagprijs omhoog in woonzorgcentrum

19 september 2022 | 14u43 | Gepost door christian.henn…
Woonzorgcentrum Villa Hugardis

Sinds 2019 wordt de dagprijs van het WZC Villa Hugardis  jaarlijks geïndexeerd om een gezond financieel evenwicht te behouden tussen enerzijds de uitgaven die het WZC maakt en anderzijds de inkomsten van het WZC.  De dagprijs voor een eenpersoonkamer voor een Hoegaardier klimt door de indexverhoging van 56,64 euro tot 59,22 euro, vanaf november.  “Gelukkig zijn de pensioenen van de bewoners ook al een paar keer geïndexeerd”, zegt Filip Havet, voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

De dagprijs van WZC Villa Hugardis bevindt zich nog steeds onder de gemiddelde dagprijs van de openbare WZC in Vlaams-Brabant. Na de indexaanpassing stijgt de dagprijs voor een niet-Hoegaardier van 60,10 euro naar 62,83 euro. Ook de dagprijs voor tweepersoonskamers slaat ongeveer met 2,50 euro op. Voortaan betalen Hoegaardiers 54,96 euro, niet Hoegaardiers 56,55 euro.

“We gaan binnen het woonzorgcentrum besparen op de verwarming door die van 24 graden naar 23 graden te brengen, in de leefruimten. We willen niet inboeten aan comfort want we gaan in de badkamer aan de noordkant een extra elektrisch verwarmingstoestel plaatsen”, aldus Havet.

“We gaan trouwens overal investeren om te besparen rond verwarming. In de sporthal is alle verwarming en ventilatie al vernieuwd. We gaan dat ook doen in de school en in de kinderopvang”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers.(CD&V)

Lees meer over