Senn niet weg te slaan van door grootvader Yves zelf gemaakte speeltuigen

13 augustus 2022 | 14u52 | Gepost door christian.henn…
Senn aan het spelen met mama en papa

In de sporthal van Hoegaarden werd ‘Spelen voor Senn’ georganiseerd. Ondanks de hitte buiten was het in de sporthal redelijk fris. Dit jaar was Senn er van in het begin bij en kon hij zijn hartje ophalen op de door zijn grootvader Yves Luckermans en nonkel Kristof zelf geknutselde speeltuigen. “Onze Senn maakt vorderingen, vooral cognitief”, zegt vader Tom Luckermans.

In juni 2017 kon het geluk niet op voor Elke Janssens (38j) en Tom Luckermans (38j) want hun eerste kindje werd geboren. De nachtmerrie begon in december 2017 toen Senn, RSV kreeg, een virale infectie. “Omdat ons kindje op de afdeling pediatrie in Gasthuisberg niet snel genoeg werd doorverwezen naar intensieve, kreeg het een zuurstoftekort, met een hartinfarct en hersenschade tot gevolg. Cerebrale parese, zo luidt de wetenschappelijke naam. Er werden dure therapieën opgestart, maar die kosten veel geld. Vandaar dat we de actie ‘Alles voor Senn’ en CuperHeroes opgestart hebben”, aldus Elke.

En nu was er dus een nieuwe editie van ‘Spelen voor Senn’, met Els Bollen als hoofdorganisator. “Onze Senn gaat cognitief goed vooruit en leert werken met zijn spraakcomputer. Hij begint zelf veel te ontdekken. Het is de bedoeling dat hij in september naar de 3de kleuterklas gaat in Neervelp. Daar moet hij nog beter de spraakcomputer leren gebruiken zodat hij het jaar daarop meekan in het eerste leerjaar. Zijn mondmotoriek om zelf te praten is nog niet goed genoeg. Hij kan zelf een 10-tal woordjes zeggen. Dit verbetert wel steeds, maar het graat traag”, zegt Tom Luckermans.

“Senn heeft nu meer energie en kan langer wekker blijven. Hij is al enkele keren een volle dag naar school gegaan, maar het is de bedoeling dat hij vanaf september hele dagen gaat. We hebben Senn in Neervelp op school geplaatst, omdat we een kleine school zochten met niet te veel leerlingen. Voor het eerste leerjaar zullen we nog even moeten zoeken welke school het best past voor hem”, aldus Tom.

Lees verder onder de foto

Senn en klasgenoten Hoegaarden
Senn en zijn klasgenootjes

Met klasgenoten

Zijn klasgenootjes uit Neervelp kwamen alleszins naar de sporthal om met Senn mee te spelen op de springkastelen, aan het boogschieten, het lunapark … Buiten was het zelfs mogelijk aan lasershooting te doen, maar dat werd door de hitte slechts op bepaalde tijdstippen gedaan. Er waren iets minder inschrijvingen dan vorig jaar voor ‘Spelen voor Senn’, vermoedelijk door de hitte. Maar er werden dit jaar in laatste instantie nog kinderen zonder reservatie toegelaten. Maar binnenin was het niet te warm en jeugdhuis de Klup was open voor wie een verfrissend drankje wilde.

Info: http://www.cuperheroes.be/acties/spelenvoorsenn/?fbclid=IwAR1o_DcugUNDYi_4qaHg1a2nRtDbCJUDsPCeOvUlZcGIYcUBGMAVJmzkiBY

Lees meer over