Sarah Dumoulin is de nieuwe voorzitter van Gewoon Wit

De Gewoon Wit fractie met voorzitter Sarah links
Sarah Dumoulin (35j) is de nieuwe voorzitter van Gewoon Wit, een politieke partij en beweging. in Hoegaarden Ze volgt Bert Winnen en Geert Derom op, die de partij in duobaan hebben geleid sinds de verkiezingen van 2018. Sarah zelf zetelt sinds 2019 in het Bijzonder comité sociale dienst.

“Ik wil meer structuur brengen in onze partij. Participatie en inspraak blijven hoog in ons vaandel.  Ik geloof in ons inhoudelijk werk, maar dat is nog niet voldoende gekend bij de bevolking. We moeten politieke goesting creëren, zowel bij onszelf als bij de mensen in Hoegaarden.”

“We zijn nu drie jaar voor de verkiezingen en wij willen nieuwe mensen aantrekken en zichtbaarder worden. Ik mis dynamiek in het beleid in Hoegaarden bij de huidige meerderheid. Je moet geen beleid voeren om de dingen draaiende te houden, op automatische piloot. Het zou goed zijn voor iedereen als er ook iemand anders mee beleid zou voeren.

“Mijn ervaring in het Bijzonder comité leert mij dat er door corona wel meer mensen in nood zijn in Hoegaarden. Het sociaal beleid zou beter kunnen, maar het is ook niet slecht,” aldus Sarah. Normaliter is er op 30 januari de nieuwjaarsreceptie van Gewoon Wit in het Nieuwhuys, maar als dit niet kan door corona wordt de receptie verschoven naar het voorjaar.

De nieuwe partij Gewoon Wit stelde zich in september 2018 voor aan de bevolking. ‘Stem niet blanco, maar Gewoon Wit’, was  één van de ludieke slogans waarmee Gewoon Wit, een nieuwe politieke formatie, naar de kiezer trok. Op de lijst vond men onafhankelijken, groene kandidaten, en Open VLD-ers met drie mandatarissen. Open VLD stapte toen volledig in het Gewoon Wit project.  Er werd voor de naam Gewoon Wit gekozen, omdat dit verwijst naar alle kleuren, een weerspiegeling van alle inwoners. De partij behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen drie zetels. Op de foto de Gewoon Wit raadsleden, samen met voorzitter Sarah Dumoulin, links.

Lees meer over