Regen kan pret niet bederven op 30ste Holle Wegen Jogging

De start van de 5 km

In Hoegaarden werd voor de 30ste maal de Holle Wegen Jogging georganiseerd, de 30ste verjaardag met 2 jaar vertraging door corona. Ondanks de regen kwamen er toch nog heel wat joggers naar de sporthal in Hoegaarden. “Ondanks twee jaar onderbreking valt dit nog best mee”, aldus Michel Evers, voorzitter van Hoegaarden Sport.

Holle Wegen Jogging Hoegaarden

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Holle Wegen Jogging Hoegaarden

De Holle Wegen Jogging brengt wel iets te weeg in Hoegaarden. Door de regen dit jaar waren er even problemen met sommige ouders van jeugdvoetballers die hun kinderen met de auto tot op het voetbalterrein wilden brengen, terwijl de weg op het sportterrein afgesloten was door de jogging. Maar alles raakte opgelost. De jeugdreeksen werden in de pletsende regen gelopen, en de karamellenkoersen werden indoor georganiseerd.

Lees verder onder de foto

Start jogging 9 en 14
Start van de 9 en 14 km

Verjaardagsfeest

Op vrijdag 30 september wordt de 30ste verjaardag van de Holle Wegen Jogging gevierd in jeugdhuis de Klup. Het wordt vanaf dan uitkijken naar een opvolger voor Michel Evers, die gedurende 30 jaar de kar trok.

Alleszins Gaston Baron Roelants, de gouden medaillewinnaar uit Tokio zal ook aanwezig zijn, net als op de prijsuitreiking van de jogging. Gaston is immers peter van de organisatie die 32 jaar geleden gestart werd door Miel Es en Guy Caubergs, met de steun van de twee Hoegaardse jeugdhuizen ’t Paenhuys en de Klup.

Lees verder onder de foto

Miel Es en Guy Caubergs Hoegaarden
Miel Es en Guy Caubergs de initiatiefnemers 30 jaar geleden

Winnaars

Algemeen winnaar van de Holle Wegen Jogging werd Kim Ruell. Nog winnaars van de 14 kilometer werden Martin Dirickx bij de senioren vrouwen, Japer Sodermans bij de senioren mannen en Joke Odeyen bij de Masters vrouwen. Winaars van de 9 km werden Sofie Hendrix, Emilie Finoulst, Bert Torbeyns en Sam Collin.

Zie foto hieronder

Guy Caubergs en Gaston Roelants Hoegaarden
Gaston Roelants en Guy Caubergs

Lees meer over