Plèkmuziek start met stevige plensbui

4 augustus 2022 | 14u54 | Gepost door christian.henn…
Het publiek juist voor het verrast werd door een regenbui

Een nieuwe editie van Plèkmuziek, nu al de 7de editie, ging van start na twee jaar onderbreking door corona. ‘Muziek oep de Plèk’, het Gemeenteplein van Hoegaarden, met de pas gerestaureerde kiosk als podium. Jammer dat juist bij de start van de hoofdact Galaxy de aanwezigen verrast werden op een stevige plensbui. De volgende donderdagen van augustus zal de Plèk weer het verzamelpunt zijn voor heel wat muziekliefhebbers.

Organisator Toets Thielemans: “Ik vind het fantastisch dat we weer met Plèkmuziek kunnen uitpakken na twee jaar onderbreking. Voor de eerste avond hebben we geopteerd voor DJ’s, met onze eigen huisdiscobar Nu of Nooit (foto). Elke avond van Plèkmuziek speelt Nu of Nooit voor en na de acts”.

“We hadden voor de eerste avond discobar Galaxy uit Leuven, met Jimmy Dewit, mannen die al 30 jaar in het vak zitten. Dan was het de beurt aan DRMZ, of Réno Kefèvre, jong talent uit Outgaarden. Zijn stijl kan je best omschrijven als deep melodic house/techno maar hij is ook zeer gefascineerd door de Indische en Afrikaanse muziekstijlen en laat deze ook veel voorkomen in zijn DJ-sets.”

“Volgende week op 11 augustus hebben we Waterloo 74 een Abba Tribute groep uit Oekraïne. De week erna hebben we DC Live een partyband, en als afsluiter op 25 augustus hebben we een blues en rockavond, met Hedwig Peetermans, Bacon Fat en David Ronaldo”, aldus Toets.

Er was even de valse start door de regen, maar het beloven zwoele avonden te worden oep de Plèk.

Zie foto hieronder

De kiosk als podium in Hoegaarden
De pas gerestaureerde kiosk als podium

Lees meer over