Oud-gemeenteraadslid Theo Tourwé overleden

Theo Tourwé Hoegaarden
Théo Tourwé © Begr. Rummens

Théo Tourwé uit Tienen is overleden op 89-jarige leeftijd in Tienen zijn geboortestad. Maar de man was actief als bedrijfsleider in Hoegaarden waar hij ook zes jaar liberaal gemeenteraadslid was.

Theo Tourwé (1933 -2022) werd in 1964 in Hoegaarden verkozen tot liberaal raadslid. Hij maakte in Hoegaarden de woeligste jaren in de politiek mee, toen het liberalisme afbrokkelde, tijdens het burgemeesterschap van André Hettich. Hij bleef raadslid tot 1970, maar bedankte toen voor verdere deelname. De jarenlange liberale meerderheid werd toen gebroken.

Theo Tourwé was actief in het textielbedrijf Bogaerts, aan de huidige Polder.  Zo kon hij ook nog de zaal van het bedrijf Bogaerts, nu kinderopvang,  ter beschikking stellen van de gemeente voor het eerste kerstfeest van het Gemeentelijk Feestencomité in 1974,  omdat er geen voldoende grote zaal voorhanden was. Achteraf verliet Theo Tourwé Hoegaarden met zijn levensgezellin Marlène Bams. Eerst woonde hij in Hakendover, maar kwam daarna weer naar Tienen centrum.

Een laatste groet kan uitgebracht worden bij uitvaartcentrum Rummens in Tienen op vrijdag 20 mei van 19 tot 20 uur. In hetzelfde uitvaartcentrum vindt op zaterdag 21 mei om 11.30 uur de afscheidsplechtigheid plaats.

Lees meer over