Listen very carefully, I shall say this only once: René en Yvette zijn er klaar voor

24 augustus 2022 | 21u16 | Gepost door christian.henn…
Enkele figuranten kropen al in Allo Allo kledij

‘Listen very carefully, I shall say this only once’, ‘You stupid woman’, ‘It is I, Leclerc’, ‘Oh RRRenéééé’, zijn een greep uit de bekende oneliners van het hilarische feuilleton ‘Allo, Allo’. In het parochiecentrum van Hoegaarden kun je op vrijdag 2 september al je favoriete typetjes live ontmoeten: René, Yvette, Madame Edith, Herr Flick, Helga, Von Smallhausen, Michèle of the Résistance, agent Crabtree, luitenant Gruber enz …

Carla Kayaerts is één van de initiatiefnemers: “Ik woon al meer dan 5 jaar in Hoegaarden en ik ben betrokken bij de werking van het parochiecentrum. Ik heb tegen Joris Verbaeten, de drijvende kracht achter het PC, gezegd dat we om de twee maanden iets plezants moeten doen. Ikzelf ben een grote fan van ‘Allo Allo’ en dus hebben we een speciaal Allo Allo café gepland. Toch beter dan gewoon het café openhouden”.

“Er waren heel wat mensen bereid om mee te werken en we hebben de nodige kledij verzameld. Op dit ogenblik zijn er een 20-tal figuranten. Maar er wordt verwacht dat ook heel wat mensen verkleed naar de avond gaan komen op 2 september. Er zal de hele avond Allo Allo sfeer zijn”, aldus Carla.

The Madonna with the big …

En uiteraard wordt één van de blikvangers het schilderij ‘The Fallen  Madonna with the big boobies’ door Van Clomp, een fictieve schilder. Voor het PC in Hoegaarden maakte Liliane Vandermolen het schilderij. “Misschien kan dit schilderij achteraf geveild worden ten voordele van het parochiecentrum?”, aldus de kunstenares.

De ganse avond zullen de typetjes van ‘Allo Allo’ in het PC rondlopen en gevoel geven dat de bezoeker echt in Café René zit. Beleef hoe de passie tussen René en Yvette oplaait, hoe een vermomde uienverkoper en een agent het café binnenkomen, het zangtalent van madame Edith ondergaan,  een tas uiensoep drinken... Café René start om 18 uur.

Voor de honger kan je een kaas of vleesschotel bestellen voor 12 euro. Je kan deze ook reserveren op parochiecentrum.hoegaarden@gmail.com  of via messenger van  https://www.facebook.com/PC-Hoegaarden-103867101221707

Lees meer over