Komt er een hamburgerrestaurant in Kouterhof?

Het Kouterhof in november vorig jaar in Hoegaarden

Omdat in Hoegaarden de wildste verhalen de ronde doen over de toekomst van het Kouterhof aan de Stoopkensstraat, gingen we nog eens te rade bij de persverantwoordelijke van AB InBev. Zo doet al geruime tijd in Hoegaarden de ronde dat er een McDonalds zou komen, maar dat is volledig uit de lucht gegrepen.

 “Wat vast staat is dat we het hart van Hoegaarden zoveel mogelijk willen respecteren. We zijn nog steeds alle mogelijke pistes aan het onderzoeken. Van een hamburgerrestaurant is er geen sprake”, aldus Pascaline Vandeperre, perswoordvoerder van ABInBev. Wat het uiteindelijk gaat worden blijft dus nog vaag.

Het Kouterhof in Hoegaarden sloot de deuren op 21 november vorig jaar en sindsdien bleef het stil rond de brasserie van de brouwerij. AbInBev wil alleszins ‘het hart van Hoegaarden’ zoveel mogelijk respecteren, dat blijft hun standpunt.

Het Kouterhof werd de jongste 21 jaar uitgebaat door een bvba met Eric Cauwberghs en Marleen Steenwegen als zaakvoerders, maar dat contract liep af. Het Kouterhof is al jarenlang een begrip in Hoegaarden. In 1984 had Pierre Celis voor de brouwerij de Kluis het pachthof Dumont gekocht met de bedoeling er de toeristische groepen te ontvangen.  Het Kouterhof, dat die naam kreeg een jaar na de grote brand van 1985, werd ondergebracht in de oude koeienstallen van de herenboerderij. Het verving toen de vorige ontmoetingszaal in de oude toren van de Hougardia.

Lees meer over