Katrien Vits is de 8ste voorzitter in de geschiedenis van de Klup

1 februari 2022 | 11u42 | Gepost door christian.henn…
Foto: Joni Stoffelen.

Jeugdhuis de Klup vzw uit Hoegaarden heeft een nieuwe voorzitter. Katrien Vits, die ook alle dansactiviteiten leidt, neemt de fakkel over van Kim Hennuy, die het voorzitterschap waarnam in de coronaperiode.

In de geschiedenis van de voorzitters van de Klup noteren we in volgorde als voorzitters Willy Boffé, Freddy Mannaerts, Benny Taverniers, Guy Caubergs, Kim Hennuy, Jurgen Mespreuve, Marinka Kerryn, en nu Katrien Vits.

Kim Hennuy (40 jaar) was van 2020 tot 2022 voor de tweede maal voorzitter eigenlijk in de ondankbare coronaperiode. Er konden weinig activiteiten georganiseerd worden, maar het jeugdhuis werd volledig vernieuwd. Nu is het nog wachten op een nieuwe keuken.

Katrien Vits (28 jaar) neemt de fakkel over en wordt dus de 8ste voorzitter uit de Klupgeschiedenis. Vzw de Klup zal in 2026 de zestigste verjaardag vieren. Katrien was al ondervoorzitter en leidt al jaren de dansgroep Get on Up, die, buiten de coronaperiode natuurlijk, jaarlijks een show brengt in de sporthal. Katrien startte ook vorig jaar het dansproject Fit à la Kat op.

Momenteel kunnen nog niet veel activiteiten, maar er staan toch al een voorjaarsreceptie, de Valentijnsboxactie, ontbijtbuffetten, het vakantiekamp Monchenoule en kinderopvang gepland. Uiteraard zijn ook permanente clubs actief in het jeugdhuis zoals de hobbyclub, jogging club, minivoetbalclub, radioamateurs, wielertoeristen, de dansgroep Get on Up, Fit à la Kat, en kinderopvang.

Lees meer over