Jan van Hoof overleden: een kanjer in het verenigingsleven

Grootkanselier van de bierorde

Jan van Hoof, oud-schoolhoofd van de broederschool in Hoegaarden en een man met een geweldige inzet in het verenigingsleven is op 82-jarige leeftijd overleden.

Jan van Hoof werd in 2002 in Hoegaarden de eerste voorzitter van de sportraad. Jan was toen drijvende kracht achter de wielertoeristen van de Klup, maar sport was de rode draad gedurende heel zijn leven:eerst voetballer bij Voorwaarts Tienen,dan bij Sporting Hoegaarden en dan samen met René Covens en André De Busschere oprichter van de veteranen van Sporting Hoegaarden.

Hij was in zijn eerste professionele carrière onderwijzer en schoolhoofd van de broedersschool in het Patronaat op de plaats van het huidige parochiecentrum. Toen de broederschool in 1972 naar Mariadal overging was Jan Van Hoof nog schoolhoofd. Normaliter zou hij daar schoolhoofd geworden zijn, maar dat zinde de nonnen niet en hij werd op een zijspoor gezet.

Jan van Hoof was ook actief in het toneelleven bij Thalia en later bij de Armistis-revues van de Totale Waanzin. Hij was ook actief in de bierorde ‘Die Edele Orde vanden Moutstock’, waar hij Grootkanselier was van in 2016 tot dit jaar toen hij in mei opgevolgd werd door Bram Struyven. De Hoegaardse gemeenschap zal hem missen.

Lees meer over