Drie laureaten in nationale finale Junior Journalist zijn leerlingen Sint-Janscollege

27 April 2022 | 11u20 | Gepost door christian.henn…
Drie jonge journalisten uit Meldert

In het Vlaams Parlement in  Brussel vond de nationale prijsuitreiking plaats van de Junior Journalist wedstrijd van het Davidsfonds. Drie leerlingen van het Sint-Janscollege in Meldert behaalden mooie ereplaatsen in de finale, terwijl er toch 15.000 leerlingen deelnamen via 115 lokale Davidsfonds afdelingen. Meldert werd meteen de Vlaamse school met de meeste ereplaatsen. Eerder bleek nog dat de wedstrijd niet overal op evenveel bijval kan rekenen want in Diest namen alleen leerlingen van de KSD school eraan deel. 

Leerlingen, vanaf het 5de studiejaar tot en met het laatste jaar van de middelbare school, konden via hun lokale Davidsfonds afdeling een verhaal, een interview of een opiniestuk schrijven en insturen, met als thema ‘De wereld na 2030’.

Na enkele selecties werden drie leerlingen van het Sint-Janscollege uit de Hoegaardse deelgemeente Meldert weerhouden om deel te nemen aan de nationale finale.

Majka Moelans, van het derde jaar, werd derde met haar interview 'Nieuwe technologieën'. Ook Floor Dupont, van het 4de jaar, nam een interview af, haar 'Wat met de natuur na 2030' was goed voor een 2de plaats. Lana Van Gerven, van het 6de jaar, eindigde, in haar categorie, evenzeer  op de tweede plaats met haar opiniestuk ‘Insectenburger of kweekvlees in plaats van entrecote’.

Het Sint-Janscollege is daarmee de Vlaamse school met de meeste ereplaatsen in de wedstrijd.

Voor volgend jaar is het thema “Trots op een lokale held”.

Lees meer over