Chillout op voormalig voetbalterrein van Outgaarden

15 augustus 2021 | 17u54 | Gepost door christian.henn…
Benny Debusschere
Het dossier van het oude voetbalveld van Outgaarden loopt al jaren. In 2019 kon de erfpacht ingaan. “We hebben door corona een jaar verloren, maar thans kunnen de mensen bij ons terecht voor ‘Chillout’ een zomerbar die er tot in september of oktober zal staan”, aldus Benny Debusschere. Benny Debusschere is een geboren en getogen Hoegaardier, en voormalig profvoetballer van Anderlecht, Seraing en Standard.

Aan het einde van het voetbalseizoen in 2016 verliet SC Out-Hoegaarden definitief de terreinen, na de aanleg van een kunstgrasveld in Hoegaarden. Dan werd het voor de gemeente uitkijken naar het opstellen van een erfpacht en het vinden van een huurder in Outgaarden.  Die werd gevonden in de persoon van ex-profvoetballer Benny Debusschere. Ondertussen heeft hij op de oude voetbalsite een soort zomerbar, met festivalallures opgebouwd.

“We hebben door corona heel wat tijd verloren, maar dit weekend is Chillout open gegaan.  In september komt ook SC Out-Hoegaarden hier weer trainen en ondertussen heeft de Wet Nose hondenschool hier een vaste stek gevonden. Ik wil op termijn nog een aantal dingen realiseren. Zo komt de kantine ter beschikking van de verenigingen uit Outgaarden, want in het dorp is er bijna niets meer”, zegt Benny.

Lees verder onder de foto

Chillout in Outgaarden

“De kantine is voor een groot deel al in orde, maar er zijn wel enkele inbraken geweest. Nu is er door alle activiteiten veel meer sociale controle. We hebben een heuse zomerbar in elkaar gestoken, die zeker tot oktober behouden blijft. Daar is niet alleen het horecagedeelte aan, maar ook een strand, weide en mogelijkheid tot strandvolley en voetbal. We hebben hier ook springkastelen en trampolines. Vanaf deze week is er ook eten op het programma. We starten met tapas en kleine gerechten. We zijn elke weekdag van augustus open vanaf 14 uur en tijdens weekends vanaf 11 uur”, besluit Benny DeBusschere

Ook strandvoetbal mogelijk

Lees meer over