Bistro Gaar na sluiting nu ook failliet verklaard: dit was het eerste echte restaurant van Hoegaarden

30 augustus 2022 | 12u15 | Gepost door christian.henn…
Het pand is sinds de sluiting niet meer onderhouden

Sango Piersoul van Bistro Gaar, een veelbelovende chef uit Hoegaarden, is failliet verklaard door de Leuvense ondernemingsrechtbank.  De ondernemingsrechtbank Leuven opende ditmaal het faillissement van slechts 1 onderneming in de regio, dit om schuldeisers de kans te bieden een vordering in te dienen.

Bistro Gaar is al een tijdje dicht, maar nu is de jonge chef Sango Piersoul uit de derde generatie van een kokkerelfamilie, gelinkt aan de uitbaters van een feestcomplex in Vissenaken, failliet verklaard. Net voor de eerste lockdown in 2020 opende de zaak op de plaats waar vroeger de iconische Carrousel gevestigd was. Hoegaardiers spreken trouwens nog altijd van de Carrousel.

Tienenaar en kunstenaar Yves Knaepen opende in de jaren '80 het eerste echte restaurant in Hoegaarden: de Carrousel. De Carrousel werd overgenomen door Johan Christens en Carine Timmermans en in 2012 trok Yves Knaepen definitief naar de Provence. Johan Christens had in 2006 in Hoegaarden ook de uitbating van het Kapittelhuys overgenomen, zaak die de familie nu nog altijd runt. In 2016 stopten Carine en Johan met de Carrousel na die 20 jaar open gehouden te hebben, om zich volledig op het Kapittelhuys te concentreren.

In september 2018 opende aan de Tiensestraat in Hoegaarden ‘Bistrot Chez Gilbert’, een restaurant waar de Provence centraal stond. Het restaurant werd gerund door een nogal eigenzinnige baas Gilbert Vanlee  en was geen lang leven beschoren. Begin 2020 kwam dan Bistro Gaar in de plaats, maar ook dit avontuur is nu definitief voorbij.

Lees meer over